foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


012/7662-132
osilrpd@gmail.com
Контактирајте нас

ОШ "Иво Лола Рибар"

Велико Градиште

УПИС ПРВАКА 2020/2021.


UPIS U PRVI RAZRED

osnovna skola ivo lola ribar veliko gradiste

Велико Градиште се налази у североисточном делу Србије и припада Браничевском округу. Подигнуто је на месту где су Римљани у I веку нове ере изградили насеље Пинкум. Од Београда је удаљено 120 километара. Често се убраја у најлепша места Источне Србије. Реке Дунав, Пек и познато Сребрно језеро употпуњују слику о лепоти овог града.

DSC 0115 DSC 0114

Школа у Великом Градишту има дугу и богату традицију. Отворена је пре више од 180 година и спада у најстарије школе у Србији. Први подаци о школи налазе се у делима Јоакима Вујића „Путешествие по Сербији“ из 1826.године где се описује као добро уређена школа са 30 ученика и учитељем. У документима из 1836.године налази се податак да школа има 60 ученика у старијој и млађој класи и учитеља Михаила Пантелића. Од 1859.године почиње са радом четвороразредна школа а од 1863.године и одвојено одељење женске основне школе. Прва жена учитељ је Ирена Христифоровић.

Школа је у посебним условима радила за време Првог и Другог светског рата, а подаци говоре да је имала 250 ученика у 5 одељења.
DSC 0035 DSC 0037
Највеће промене Школа је имала после Другог светског рата. Школске 1956/1957.године од четворогодишње прераста у Основну школу и добија име народног хероја и легендарног секретара СКОЈ-а Иве Лоле Рибара. Име је задржала до данашњег дана.
Нова школска зграда сазидана је 1981.године на најлепшој локацији у Великом Градишту, на улазу у град. Школа је на површини од 4870 м2 са великим и лепо уређеним двориштем у окружењу. Она је највећа школа у општини и са више од 1000 ученика настава се одвија у две смене. У свом саставу има 10 издвојених одељења у месним заједницама и Школу за децу ометену у развоју од I - VIII разрда.
Објекат Матичне школе и подручна одељења сваке године се реновирају и допуњавају новим основним и наставним средствима. Посебан напредак је од 2002.године, када је замењен кров, санитарни чворови, столарија, подови, набављен нов намештај. Слични радови урађени су и у подручним одељењима.
Школа поседује добро опремљену кабинетску наставу за информатику са 11 рачунара, кабинете страних језика, физике, хемије, биологије, техничког образовања, историје, ликовног, музичког, библиотеку и зубну амбуланту. Већина учионица има ТВ пријемник. У једном броју учионица налазе се рачунари који ће бити повезани са интернет мрежом и створити услове за савремену наставу.
DSC 0182 DSC 0183
Добри услови рада и квалитетни кадрови доприносе да велики број ученика учествује на општинским, регионалним и републичким такмичењима и постиже завидне резултате. У оквиру културне и јавне делатности организују се бројне свечаности, а запажене су и активности ликовне, литерарне, рецитаторске секције, хора и оркестра.
Изузетно висока признања Школа добија за остварене резултате у спортским такмичењима: обојци, фудбалу, рукомету, спортском риболову.
Школа је покривена видео надзором, а за безбедност ученика брине школски полицајац.
Сви радници Школе труде се да ученици што безбедније, пријатније и веселије проведу најлепше године детињства и постану позитивне личности.

Где се налазимо

kontaktmand

 

 

ОШ "Иво Лола Рибар" 

12220 Велико Градиште

Бошка Вребалова 1а

Контактирајте нас

kontakt2-300x205

e-mail: osilrvg.direktor@gmail.com

           osilrss@gmail.com

           sekretar.osilr@gmail.com

tel/fax:

012/7662-132 - директор, секретар

012/7662-512 - рачуноводство, стручна служба


Copyright © 2020 Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Veliko Gradište Rights Reserved.