foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


012/7662-132
osilrpd@gmail.com
Контактирајте нас

ОШ "Иво Лола Рибар"

Велико Градиште

УПИС ПРВАКА 2020/2021.


UPIS U PRVI RAZRED

Пројекат ,,Бесплатни уџбеници за школску 2016/2017.годину“

Министарство просвете и технолошког развоја ће у оквиру пројекта ,,Бесплатни уџбеници за школску 2016/2017.годину,, обезбедити бесплатне уџбенике за један део ученичке популације (социјално најугроженије ученике свих разреда основне школе - корисникe новчане социјалне помоћи).
Потребно је да родитељи будућих првака, који припадају категорији социјално угрожених породица из Великог Градишта, уколико желе да конкуришу за добијање бесплатих уџбеника по овој основи, узму пријавни образац код Весне Мандић, социјалног радника школе.
Родитељи будућих првака, који припадају категорији социјално угрожених породица из подручних школа пријавни образац за бесплатне уџбенике добијају од учитеља. Пријавни образац можете преузети и са сајта школе.
Попуњени пријавни образац и документ/решење o томе да је породица у којој је ученик корисник новчане социјалне помоћи (издаје га Центар за социјални рад) , родитељи предају до 17. маja 2016. године социјалном раднику школе, Весни Мандић
Рок за пријављивање за пројекат ,,Бесплатни уџбеници,, на нивоу школе, је 17.5. 2016. године за све ученике који ће у школској 2016/2017. године похађати први разред.
Учитељи будућих правака (у подручним школама) све прикупљене обрасце доносе у Стручној служби школе такође до наведеног рока (17.5.2016.године).
Родитељи који желе да се пријаве за пројекат ,,Бесплатни уџбеници,, преко Министарства за сада НЕ ПОПУЊАВАЈУ НАРУЏБЕНИЦУ. Уколико буде било потребно биће организовано накнадно наручивање уџбеника о чему ће те бити обавештени.
Такође је до 17.5.2016. године неопходно да учитељи из подручних школа доставе списак будућих првака који су ,,треће школско дете,, у породици. Основни услов за остваривање овог права је да је предходно двоје деце на школовању (основна или средња школа или на редовним студијама ) или су незапослена лица за шта потребно доставити потврду. Документацију за остваривање овог права родитељи такође предају одељењским старешинама односно учитељима. Родитељи будућих првака из Великог Градишта који би имали могућности за остваривање права на бесплатне уџбенике по основу ,,треће дете,, документацију предају социјалном раднику школе, Весни Мандић. 
Износ за бесплатне уџбенике за ,,треће дете,, обезбеђује локална самоуправа и није потребан пријавни образац , али документација је обавезна .
Уколико будете имали неких нејасноћа око прикупљања података обратите се Стручној служби школе.

Весна Мандић, социјални радник

ОБАВЕШТЕЊЕ
-родитељима будућих првака –

Основна школа ,,Иво Лола Рибар,, Велико Градиште нуди могућност набавке тј. куповине уџбеника за први разред за школску 2016/2017. годину (плаћање на 4 рате). Заинтересовани родитељи будућих првака из Великог Градишта могу доћи у школу код административног радника Милана Станковића ради преузимања ФОРМУЛАРА (наруџбенице) за набавку тј. куповину уџбеника за први разред и то до петка 20.5.2016. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ
-одељењским старешинама од 1. до 8. разреда-
-родитељима, ученицима-

Министарство просвете и технолошког развоја ће у оквиру пројекта ,,Бесплатни уџбеници за школску 2016/2017.годину обезбедити бесплатне уџбенике за један део ученичке популације (социјално најугроженије ученике свих разреда основне школе - кориснике новчане социјалне помоћи).
Потребно је да учитељи и одељењске старешине пријавни образац дистрибуирају свим родитељима или старатељима , који ће попуњавањем образаца и подношењем документације исказати потребу за добијањем бесплатних уџбеника.Рок за пријављивање , на нивоу школе , је 17.5.2016. године за све ученике који ће у школској 2016/2017. године похађати од другог до осмог разреда.
Попуњени пријавни образаци документ / решењеo томе да је породица у којо је ученик корисник новчане социјалне помоћи (издаје га Центар за социјални рад), родитељи предају до 17. маja 2016. године одељењским старешинама односно учитељима.
Пријавни образац родитељи добијају од одељењског старешине односно учитеља или га преузимају са сајта школе .
Одељењске старешине и учитељи све прикупљене обрасце доносе у Стручној служби школетакође до наведеног рока (17.5.2016.)

(,,ТРЕЋЕ ДЕТЕ,, ) -Такође је до 17.5.2016. године неопходно да одељењске старешине или учитељи доставе или потврде списак ученика који су ,,треће школско дете,, у породици. Основни услов за остваривање овог права је да је предходно двоје деце на школовању (основна или средња школа или на редовним студијама ) или су незапослена лица за шта потребно доставити потврду. Документацију за остваривање овог права родитељи такође предају одељењским старешинама односно учитељима.
Одељењске старешине и учитељи сву прикупљену документацију доносе Стручној служби школе до наведеног рока (17.5.2016.).
Износ за бесплатне уџбенике за ,, треће дете,, обезбеђује локална самоуправа и није потребан пријавни образац , али документација је обавезна.
(СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИ ученици - који нису корисници социјалне помоћи ) – одељењске старешине или учитељи се обраћају социјалном раднику школе ради процене око остваривања права на бесплатне уџбенике – повратна информација родитељима до 20.5.2016.

Ученици (од 1. до 8. разреда) који желе да се пријаве за пројекат ,,Бесплатни уџбеници,, преко Министарства , треће дете и социјално угрожени ученици за сада НЕ ПОПУЊАВАЈУ НАРУЏБЕНИЦУ коју одељењске старешине дају осталим ученицима који плаћају уџбенике. Уколико буде било потребно биће организовано накнадно наручивање уџбеника о чему ће те бити обавештени.
Ученици (од 1. до 8. разреда) који су у текућој , школској 2015/2016. години добили бесплатне уџбенике (социјално угрожени и,,треће дете,,исте враћају учитељима или одељењским старешинама до 28. јуна 2016. године, док уџбеници добијени од Министарства преко пројекта ,,Бесплатни уџбеници,, 1-8. разреда било би пожељно да буду враћени како би користили ученицима следећих генерација у школи или социјално угроженим ученицима.) 
Уколико будете имали неких нејасноћа око прикупљања података обратите се Стручној служби школе.

Весна Мандић, социјални радник

ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

Где се налазимо

kontaktmand

 

 

ОШ "Иво Лола Рибар" 

12220 Велико Градиште

Бошка Вребалова 1а

Контактирајте нас

kontakt2-300x205

e-mail: osilrvg.direktor@gmail.com

           osilrss@gmail.com

           sekretar.osilr@gmail.com

tel/fax:

012/7662-132 - директор, секретар

012/7662-512 - рачуноводство, стручна служба


Copyright © 2020 Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Veliko Gradište Rights Reserved.